• AUDITS

    AUDITS

    Audits in voedselverwerkende bedrijven

     

  • AUDITS

    AUDITS

    Audits bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • INSPECTIES

    INSPECTIES

    Interne inspecties (temperatuursbeheersing) bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Intake

    INTAKE CONTROLE

    Intake controle bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Hygiëne Inspecties

    HYGIËNE INSPECTIES

    Hygiëne inspecties bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Audits

    AUDITS

    Audits bij retailbedrijven

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Glaceerbepaling van vis

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Glaceerbepaling van vis

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Hygiëne borging in voedselverwerkende bedrijven

     

  • INSPECTIES

    INSPECTIES

    Intake controle van grondstoffen

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Hygiëne borging in voedselverwerkende bedrijven

     

U hebt als horecamedewerker te maken met:

  • Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen;
  • Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen;
  • Verordening (EG) 852/2004 - dit is de hygiëneverordening die zegt dat exploitanten van levensmiddelenbedrijven verplicht zijn te werken met een voedselveiligheidsysteem (HACCP);
  • Verordening (EG) 2073/2005 - hierin wordt beschreven waar levensmiddelen microbiologisch aan moeten voldoen.

Audit of Nul-meting

Dit is een 'onderzoek' dat is bedoeld ter ondersteuning en hulp. KPI Kwaliteit & Proces Inspecties bekijkt samen met de horeca bedrijfsleider alle aspecten van HACCP. Wij zullen na goed overleg een audit of Nul-meting doen bij u in het horecabedrijf. Samen met de bedrijfsleider worden alle facetten doorlopen rond HACCP. Zoals: temperatuurlijsten, weet iedereen wat hij moet doen, zijn alle wettelijke diploma's aanwezig, zorgt het bedrijf ervoor dat iedere horecamedewerker zijn persoonlijke hygiëne kan uitvoeren, etc. Na de audit krijgt u een rapport met zaken die goed gaan en zaken die u misschien moet verbeteren en hoe u dit kunt doen.

Controle

De overheid heeft wetten en wetten moeten nu eenmaal worden gecontroleerd. Een controle wordt nooit aangekondigd. De controle kunt u ook niet weigeren of zeggen dat ze morgen maar terug moeten komen omdat de baas er niet is. Dat is strafbaar. Naast de controle op de uitvoer van de hygiënecode kunnen de inspecteurs ook monsters meenemen, bijvoorbeeld een klein beetje vers gemaakte soep of een plakje gemarineerde tonijn. De monsters worden dan in een laboratorium gecontroleerd op micro-organismen. U krijgt later een rapport waarin staat wat ze van het bezoek vonden.

En wat als het niet goed is? Ze kunnen dan besluiten om binnen twee maanden nog eens onaangekondigd langs te komen. Ze gaan dan nog eens controleren of u alles nu wel goed hebt. Is het dan nog niet goed? Dan kunnen ze een boete opleggen of zelfs, als nog een paar controles geen verbetering laten zien, het bedrijf sluiten.

Voorkomen is beter dan genezen. KPI Kwaliteit & Proces Inspecties heeft ervaring in het ondersteunen van horecabedrijven en HACCP.

Trainingen

Wil je de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór blijven? Volg dan de cursus Hygiënecode 2016 HACCP. Van Horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Deze Code voldoet aan de HACCP-eisen. Met de training Hygiënecode HACCP leer je hoe je met de Code om moet gaan en hoe je de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap vóór kunt blijven. Kortom: je leert hoe je probleemloos de goedkeuring van de NVWA kunt ontvangen.

Voor wie?
Voor alle medewerkers in de Horeca, catering en instellingskeukens. En ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instellingen.

HACCP Training